5 дневното предизвикателство “Митовете, за срещите и връзките, които те държат далеч от любовта”

Мит 1 “Няма достатъчно свестни и готини хора.” 


Аз вярвам, че има много хора, които четат за личностно развитие, работят върху себе си и се стремят да бъдат по-добри. Ако ти смяташ, че вече няма свестни мъже/жени е важно да смениш фокуса си, да започнеш да даваш шанс на хората около теб. Не отрязвай някого веднага, преди да си го опознал, само защото не отговаря на стандартите ти. Завишените стандарти, обикновено са признак на страх от близост и обвързване, макар това да е неосъзнато.

✅ Задача за днес: Напиши в коментарите едно ценно качестно на определен човек от противоположния пол, за когото смяташ, че не отговаря на стандартите ти. Това ще ти помогне да смениш фокуса и да настроиш ума си да вижда доброто у хората.

Мит 2 “Никой не иска сериозни отношения.”

Понякого, когато ние от дълго време използваме приложенията за запознанства или изживеем няколко поредни неуспешни първи срещи, е лесно да стигнем до заключението, че всички са станали твърде повърхностни и вече никой не иска нещо истинско. Уверявам те, че това не е така, има много хора, които купнеят за дълбока, истинска и споделена любов. 

✅ Задача за днес: Огледай се около себе си, със сигурност познаваш щастливо обвързана двойка, прясно сгодени приятели или двойка с успешен брак. Това е доказателство, че днес все още има хора, които са готови да се ангажират със сериозни отношения. Публикувай снимка или напиши името на популярна двойка, на която се възхищаваш. Когато си известен е по-трудно да изградиш пълноценни отношения, не мисля че е нужно да се впускам в подробности защо е така. По- важното е, че щом те са успели, няма причина и ти да не успееш да изградиш пълноценна връзка.

Мит 3 “Правилният човек ще те приеме с най лошите ти черти.”

Аз вярвам, че трябва да бъдем с някой, който наистина ни приема, но това не означава, че не трябва да се развиваме и да се стремим да бъдем най-добрата версия на себе си. Ти трябва да се опитваш да даваш най-доброто от себе си на твоя партньор, ако искаш и той да направи същото, а не да поставиш лошите си черти на масата и да очакваш другия човек просто да ги приеме.

Какво според мен означава някой да ни приема и връзката ни да е пълноценна и да се развива. Когато ти се опитваш да дадеш най-доброто от себе си на партньора на 100% , но успееш да му дадеш например 92% и той не приема това за провал. Когато си влюбен в някого е нормално да се опитваш да бъдеш по-добър за него. Ето защо много мъже постигат финансов успех след като срещнат жената на живота си, тя ги вдъхновява да бъдат по-успешни.

✅ Задача за днес: Избери един твой вреден навик, например: пушене, прекаляване с кафето, нездравословно хранене, липса на спорти и физическа активност, грубо отношение към хората когато си зает/а, чести закъснения за срещи и други. Обещай в коментарите под този пост, че през следващите 21 дни се отказваш от този навик и го заменяш с полезен. Освен, че ще вдигнеш цената си, това ще ти донесе и повече увереност и доверие към себе си.

Мит 4″Никога няма да обичам така отново.”

Този начин на мислене е абсолютно диструктивен. Лесно е да се почувстваш така, ако си преживял/а ужасна раздяла наскоро или дори това да ти се е случило преди години. Истината е, че със сигурност твоят бивш парньор не може да бъде заместен, но не е и необходимо. Ако той е избрал да си тръгне, бил ли искала да си с някой, който не държи на теб? Аз не вярвам в несподелената любов и вярвам, че истинската любов е споделена, иначе не е любов а мазохизъм. Ако ти си тази, която си е тръгнала, вероятно не си била щастлива и не си се чувствала напълно удовлетворена в тази връзка.

✅ Задача за днес: Време е да пуснеш бившия си партньор. Ако се чувстваш готова, напиши му прощално писмо (спокойно, не е нужно да му го изпращаш, напиши го за да помогнеш себе си). Първо напиши за какво си му гневна, след това ще се чувстваш достатъчно спокойна да признаеш и своите грешки във връзката, пиши и за тях, като го помолиш за прошка. Накрая му благодари за времето, в което сте били заедно и за това, че ти е помогнал да си изясниш какво търсиш в любота. Накрая го изчети на спокойствие след което си дай намерение да пуснеш обидите и очакванията към бившия си. Сама прецени дали да изгориш, изхвърлиш или пуснеш в реката това писмо.

Мит 5″Правилната връзка ще бъде лесна.”

Аз изобщо не мисля, че връзките са лесни. Истината е, че нещата които най-много си струват в живота, изискват най-много усилия. Искаш голям и успешен бизнес, това не е никак лесно и изисква много усилия. Същото е и с връзките, да изградиш успешна връзка не е никак лесно. Връзката става все по-красива и минава на ново ниво, когато преодоляваме конфликти и препятствия заедно. За това се изисква сила на характера и вътрешна зрялост. Колкото повече избягваме конфликтите и си заравяме главата в пясъка, толкова по-упорито вървим към катастрофа във връзката, която може да бъде фатална.

✅ Задача за днес: Бъди честна със себе си. Помисли къде в живота си премълчаваш назряващ конфликт и предпочиташ да си мълчиш и да търпиш вместо да изясниш ситуацията с човека, може би с колеги в работа, с шефа, с майка си, сестра си, с приятелка. Постави си за цел в близките дни да разговаряш с този човек, разбира се не е необходимо да се карате, просто проведете честен разговор и се изяснете.

Ако предизвикателството ти харесва, сподели го с приятели.

За да участваш в следващото предизвикателство, включи се в групата ми – “Успешен личен живот” тук – https://www.facebook.com/groups/kremi.motivation/

Имаш нужда от дълбока работа, за да срещнеш мъжа на живота си? Свържи се с мен тук – https://kremikoleva.com/konsultacii/