От къде идва истинската увереност?

Много хора живеят в заблуда за това от къде идва истинското самочувствие. Повечето хора смятат, че за да си уверен трябва: 

– Да носиш скъпи дрехи и аксесоари и винаги да си с перфектна прическа.

– Да имаш много обожатели.

– Да си много успешна и да изкарваш много пари. 

– Да си в перфектни отношения с родителите си и те да са те хвалили много като малка, да са ти давали всичко наготово и да са ти казвали, че си по-добра от другите. 

Не отричам те тези неща биха повлияли на това да бъдеш малко по-уверена, но малко хора си дават сметка, че това е само повърхностна увереност, която идва от външни обстоятелства. Представи си например, че си много уверена защото си успешна и изкарваш много пари. Един прекрасен ден обаче те уволняват. Къде отива твоята увереност тогава? Изпарява се заедно с високата ти заплата и ти се чувстваш все едно си на дъното. 

От къде тогава идва истинската увереност? Истинската увереност идва от вътре и тя не зависи от външните обстоятелства. представи си същата ситуация, уволняват те от работата на мечтите ти, но ти си уверена че ще се справиш и ще продължиш да следваш мечтите си. Дълбоко в себе си знаеш, че твоят работодател е направил голяма грешка, не от яд или защото търсиш дребно отмъщение, а защото ти си дълбоко свързана със себе си и знаеш, че ще си много успешна защото това е твоята мисия и ти доставя удоволствие да работиш това. 

Истинското самочувствие идва от вътрешната зрялост и поемането на отговорност за живота ти и за твоето щастие. Може би си очаквала, че ще кажа нещо от сорта на носи красиви рокли, редовно ходи на маникюр и масаж и ще си много уверена. Не ме разбирайте погрешно! И аз обичам красивите рокли и женските глезотии, но знам със сигурност, че те няма да ми донесат истинска и дълбока увереност. 

И още нещо, ако имаш деца не жертвай себе си, за да улесниш живота им. Не обвинявай родителите си, че когато си била малка са те критикували и не са ти давали това, което искаш. Знам, че това е лесно да се каже и трудно да се изпълни. Ако имаш нужда от подкрепа аз съм насреща. Прочети повече тук, как мога да съм ти полезна – https://kremikoleva.com/product/individualna-konsultaciq/

Още за вътрешната увереност и от къде идва тя, можеш да разбереш от новото ми видео в моята фейсбук страница, гледай го тук – https://www.facebook.com/coachkremikoleva/videos/2389761864415355/

С обич, Креми Колева!