Как да преодолеем страховете си и защо това е толкова важно?

Как да преодолеем страховете си и защо това е толкова важно?  Нашите страхове ни пречат да създадем и изживеем живота на мечтите си. Като тук не става въпрос само за любовния ни живот, а и за кариерата. Страховете, които ни държат далеч  от любовта, най-често са свързани със запознанствата или така нареченият страх от отхвърляне, страхът от близост, от провал на връзката, страхът че не съм достатъчно добра, страх от неодобрение, от загуба на контрол и други. Също така тези страхове биват пренасяни и в професионалната ни кариера, но сякаш там по-лесно се справяме с тях.

В тази статия ще ви споделя  4 лесни стъпки, как да преодолеете страха си, без значение какви са те.

Но преди това, искам да ви споделя нещо много важно. Без значение на колко години сте, как се развивате и как възприемате себе си, на всяко ниво на растеж, страхът ще ви придружава. Страхът ще бъде там, без значение какво се опитвате да постигнете.

Това означава, че няма начин напълно да елиминираме страха от живота си!

Желанието и целта да се отървете от страха си са грешни.

Вместо това, целта, която искате да поставите на себе си, е как да направлявате своите страхове, така че те да не ви пречат да се движите напред и да постигнете това, което искате да постигнете.

Така че това което бих искала да ви кажа сега е „Почувствайте страха и го направете така или иначе.“

СТЪПКА 1 – Приеми страха за твой спътник

Приеми, че когато не изпитваш страх и си само и единствено заобиколена от сигурност, ти не излизаш от зоната си на комфорт и не се развиваш. Нормално е страхът да бъде твой спътник при всички твои трансформиращи решения, които взимаш за живота си. Накратко приеми страха като твой приятел а не като враг.

СТЪПКА 2 – Признайте че изпитвате страх

Много пъти в нашия живот, когато изпитваме страх, ние не искаме да го признаем за да не изглеждаме слаби, пред себе си и пред другите. Също така ние сме склонни да бъркаме страха с нашата интуиция.

Как да разпознаете страха?

Начинът, по който да го разпознаете, е чрез усещане в тялото и интензивността на емоцията, негативността и вибрационното усещане „надолу” вместо вибрационното „нагоре”. При страха няма ентусиазъм, вълнение, радостно очакване.

Това е просто страх, те толкова са свикнали да са в зоната си на комфорт. Мисленето за нещо повече, за нещо по-добро ги изкарва от комфортната им зона и тяхното его сигнализира за опасност. Комфортната зона е безопасно място, но там не се случва нищо ново и няма развитие.

СТЪПКА 3 – Дайте енергия на мечтите си, а не на страховете

Вместо да мислите, как да се справя със страха си от това да се запознавам, помислете как по-лесно бихте завързали разговор. По този начин давате енергия на своето развитие, а не на своя страх.

СТЪПКА 4 – Направи точно това от което те е страх

Знаете ли, че в страховете ни е скрита много енергия. Когато направим нещо, от което се страхуваме, придобиваме увереност и самочувствие. Ако те е страх да се запознаваш, запознай се с някой на улицата или попитай мъжа на съседната маса, какво е питието  му. Страхуваш се от това да не се изложиш, изпей една песен на улицата.

Скъпи дами, знам, че може би последната стъпка е малко плашеща за вас, но точно това е начинът по който ще успеете да постигнете дори и най-смелите си мечти. Ако пък смятате, че от миналата година или от последните две, три, четири, пет години в живота ви, нищо не се е променило, тогава най-вероятно страхът ви държи в застой.

Не забравяйте, че вие сте капитанът на кораба на живота  си и вашата работа е да се движите напред. От вас зависи дали ще плавате право към целта или ще сте в застой.

Аз наистина вярвам изцяло в силата на инструментите, с които работя и които вече донесоха успехи в отношенията на  десетки жени. Ако днес вие чувствате страх, неувереност или се чувствате неоценена като жена, това е вашият шанс да откриете любовта, която заслужавате като инвестирате в себе си, свържи се с мен тук, за индивидуална работа – https://kremikoleva.com/konsultacii/