Защо брачната стратегия и манипулациите не работят в отношенията?

Защо брачната стратегия и манипулациите не работят в отношенията? Често се замислям, защо в днешно време е толкова трудно да се свързваме помежду си? Говоря за истинско свързване, не става въпрос за това, просто да заговориш някого.

В днешно време е истинско предизвикателство да изградим удовлетворяващи отношения. Повечето хора прикриват своята несигурност чрез манипулации, фалшиво поведение или непрекъснато самоизтъкване. Сякаш започнахме да използваме прекалено много стратегии в отношенията – брачни стратегии, стратегия как да го влюбиш в себе си, да бъдеш кучка. Тези хитри тактики, доведоха ли ви до желания резултат? Много силно се съмнявам! Вместо да мислите каква да е поредната стратегия, с която да го накарате да ви поиска, помислете за това, как бихте могли да се свържете с човека отсреща. Какви са неговите нужди, мога ли да му дам това? Какви са моите нужди, готов ли е той да ми даде това, което искам?

Защо брачната стратегия не работи?

 Може би някой от вас са чували за така наречената брачна стратегия, а сигурно има и „късметлийки” , които са я пробвали. Според нея още в началото преди запознанството, жената трябва да влиза в различни роли последователно. Първо е ролята на любовница, после, кралица, момиче и накрая хазяйка. Честно казано нямам представа дали това по някакъв начин т е свързано с мъжката психология ,а  и реално няма значение. Факт е обаче, че когато играеш някаква роля и  си слагаш маска, това провокира другия човек също да е фалшив. Когато си слагаме маски още в началото, просто е невъзможно да се свържем истински помежду си и по-този начин още в началото прецакваме отношенията, дори и те да имат потенциал. Огледайте се около вас. Със сигурност познавате поне една двойка, на която се възхищавате. Попитайте ги, в началото на запознанството им дали да използвали подобни тактики или всичко се е случило по естествен начин.

Защо това да се преструваш на кучка не работи?

Често съм чувала някои „специалисти” да съветват и да ни убеждават, че добрите момичета страдат в любовта и ако искаме да сме щастливи в отношенията трябва да бъдем кучки. Има и книги с подобни заглавия, които  ни обясняват, че всички мъже си падат по кучки. Ако се преструвате пред мъжете по-този начин, възможно е в началото да се изгради някакво привличане, но когато играта приключи, привличането също ще се изпари. Когато се преструваш и играеш игрички ти създаваш интерес към самата игра, а не към теб като личност. Ако се преструваш на кучка, защото смяташ, че кучките получават всичко и това е целта ти, не се учудвай, че мъжете те използват само за забавление. Имаше една поговорка, че ако съдбата е кучка с теб, значи и ти си.

Защо манипулациите не работят?

Истината е, че в началото манипулациите работят. Това обаче винаги е временно и обикновено след като човек осъзнае, че е бил манипулиран нещата стават много неприятни. Започва борба за власт в отношенията и партньорите вместо да се подкрепят, започват да се хранят от слабостите един на друг.

Много добре осъзнавам защо жените прибягват до тези стратегии и не ги обвинявам за това. Много по-лесно е да разчиташ на манипулации и хитри стратегии вместо да постигнеш зрялост и да бъдеш честен в отношенията. За да узрееш за пълноценни отношения трябва да надрастнеш детските си травми, а това много често е свързано с много болезнени спомени, които сме потиснали толкова дълбоко и към които не искаме да се връщаме.

Всички искаме удовлетворяваща и пълноценна връзка. Как да я имаме? Знам едно със сигурност твоята истинска същност и автентичност ще те отведе до спокойствие и удовлетворение, което е почвата за една пълноценна връзка. Манипулациите и игрите ще доведат до още игри и манипулации. Каквото даваш, това получаваш! Изборът е твой! Ако избереш автентичността , свържи се с мен, мога да те подкрепя в това.

Свържи се с мен във фейсбук страницата ми Креми Колева или като последваш този линк – https://kremikoleva.com/product/individualna-konsultaciq/