За мен

Здравейте, казвам се Креми Колева. Завършила съм Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методии” със специалност “Психология”.  Преминала съм през множество обучения на тема взаимоотношения, вклюително и коучинг академия и продължавам да се развивам в тази насока.

От години се вълнувам от междуличностните отношения. В тийнеджърските ми години обичах да изслушвам приятелките ми, когато имаха  проблеми и да ги успокоявам.

 Обожавах книгите свързани с психология и когато разбрах, че имам възможност да уча коучинг, веднага се записах, а това още по-силно разпали страстта ми към психологията. Скоро след това го превърнах в своя професия защото винаги съм знаела, че именно това е личната ми мисия – Да помагам на хората да изграждат пълноценни отношения.

Другият много силен фактор, който ми повлия и ме вдъхнови да стана коуч беше личната ми трансформация.

2015

Докато растях възлагах големи надежди на себе си. Имах големи мечти и си представях как ме канят на интервюта по телевизията, издавам първата си книга и пътувам по света. В един момент осъзнах, че не беше останало нищо от това, и аз бях изпълнена със съмнения в себе си. Бях загубила своята увереност, сила и способността си да мечтая. Скоро ми предстоеше да се дипломирам и изпитвах ужас, когато си представях, че трябва да ставам рано за да прекарам целия си ден на работа, която ненавиждам. Бях загубила блясъка в очите си, макар да бях толкова млада и това се усещаше от околните. 

2018

Толкова се вълнувам, макар че това не е първото ми интервю в телевизията, но този път е различно, защото ще представям първата си книга. Популярната водещата, Деляна Маринов – Джуджи, отначало е учудена как толкова млада дама е написала книга на толкова сериозна тема. Интервюто минава прекрасно и зад кадър тя ми се усмихва и ми казва,че ако за в бъдеще имам да разказвам нещо интересно с удоволствие би ме поканила на гости в предаването отново. След няколко месеца отново гледам запис на това интервю и нямам търпение да осъществя новите си вълнуващи проекти!

В моята работа съм видяла най-различни ситуации:

Ти си емоционално наранена от предателство или разочарование?
Как да се върнеш отново към това да се радваш на живота, и да вярваш отново в пълноценните отношения.
Чувала съм толкова много хора да казват: „Какво мога да направя, за да се почувствам отново добре? Как да спра да се чувствам използван, измамен и наранен? “

Дори и много привлекателни хора да страдат от ниско самочувствие, защото се чувстват непрекъснато в конкуренция с други хора. В днешния свят ние развиваме мания за перфектност, която ни прави нещастни.

Страх от това да се изправиш пред трудните емоции. Без значение колко невероятен партньор имаме и каква е нашата връзка, винаги в даден момент ще ни се наложи да се изправим пред трудни емоции. Емоции като гняв, ревност, недоволство и други. И ако не знаем как да се справим с тези емоции те могат да разрушат връзката ни.

Всяка здравословна връзка се нуждае от граници, но за съжаление рядко го осъзнаваме. В практиката си, често забелязвам как някой се отказва от собствените си желания и не почита ценностите си, само в името на това да бъде с някого, когото харесва. В тази ситуация не зачитайки желанията си, ние не се чувстваме щастливи, ценни и спокойни и съответно това ни пречи да изградим хармонична връзка.

Липсата на граници ни пречи и в пълноценната комуникация с другите и разбирането на тяхната гледна точка. Когато нямаме граници ние не сме свързани с нашите нужди и желания и съответно с нуждите и желанията на другите.
 

Емоционалната зависимост е съпроводена от желание да следиш партньора си на всяка крачка, нямаш му доверие, а и имаш неоспорими доказателства, че не трябва да му се има доверие. Когато той/тя ти каже, че ще излиза с приятели, изпадаш в паника и започваш да правиш драми.

Ако разпознаваш себе си или своя приятелка в тези ситуации, не се колебай да се свържеш с мен, за да разберем как мога да съм ти полезна.